enter-article הכנה לראיון עבודה - כל הפחדים, כל הלחצים, כל הטיפים - אתר כח אדם והשמה ארצי
חברות השמה » מאמרים וחדשות » הכנה לראיון עבודה - כל הפחדים, כל הלחצים, כל הטיפים

הכנה לראיון עבודה - כל הפחדים, כל הלחצים, כל הטיפים



המונח ראיון עבודה הפך למותג עד כדי כך שגם בעולם הדייטים נהוג להשתמש בו. ההבדל הוא שלראיון עבודה אתם יכולים להתכונן, לדייט , לא תמיד...


משלל הפחדים שאנחנו "נהנים" לחיות איתם, נדמה שאחד הפחדים הגדולים ביותר שלנו, הוא הפחד מפני ראיון עבודה

עד כדי כך הפחד הוא הגדול, שכיום אפשר למצוא ספרים, סדנאות, תוכניות טלוויזיה , אתרי אינטרנט ועוד, אשר מכינים מועמדים לעבודה כיצד להתמודד עם ראיון עבודה ועם הפחד ממנו. במילים אחרות, עוד לפני שהכנו את עצמנו לעבודה, אנחנו צריכים להכין את עצמנו לראיון שיאפשר לנו לקבל את העבודה.

על מנת לדעת כיצד להתמודד עם הפחד, עלינו להבין מה יוצר אותו, כדי להבין איך מתקבלים לעבוד צריך לדעת מהי הכנה לראיון עבודה.

מאיפה באים הפחדים?

  • העובדה שאנו צריכים להיחשף בפני אדם אלמוני
  • הסמכותיות והאחריות של האדם שעומד מולנו
  • החשש שלא נצא טוב בראיון
  • חשש שלא יהיו לנו תשובות
  • הלחץ מפני המשך מצב של אבטלה
  • אי אפשרות לעמוד בציפיות שלנו מעצמנו בראיון

 
כידוע פחד הוא גורם מפעיל, כשאנחנו פוגשים בו, אנחנו מנסים להתמודד איתו. אך לא אחת, דווקא פחד מפני ראיונות עבודה בפרט (וכל תהליך חיפוש העבודה בכלל) מונע מאיתנו לצאת לחפש עבודה, ואנו נשארים עם העבודה שיש לנו, גם אם מדובר בעבודה עם שכר נמוך ותנאים לא טובים.

מה כולל ראיון עבודה

הכנה לראיון עבודה הן במסגרת חברת כח אדם והן במסגרת רגילה, היא בדרך כלל כוללת את החלקים הבאים, לא בהכרח בסדר הזה:

  • הצגת העסק והעבודה בפני המועמד
  • המועמד מציג את עצמו למראיין ונשאל שאלות שונות
  • תהליך התאמת ציפיות

יש הסבורים שראיון עבודה זה עניין של תרגול, כדי להצליח צריך לעבור מספר ראיונות עבודה


במקרה של חברות כח אדם, ייתכן ומדובר בהליך ראשוני, כאשר החברה מכינה את המועמד במסגרת סימולציות שונות, לחלק השני (שיכול להתבצע בחברה עצמה או במסגרת מכון השמה).

נעבור בקצרה על החלקים, על מנת שנוכל להבין כיצד יש להתכונן אליהם


הצגת העסק והעבודה , בשלב זה, שיכול להגיע כשלב ראשון בראיון או בשלב השני, יציג המראיין את החברה, מה היא עושה, מה המטרות שלה, למי היא פוה, כמה אנשים מועסקים בה וכדומה. לאחר מכן הוא יציג את מהות העבודה, ומה הוא מחפש.

בשלב הבא, אשר יכול להתבצע גם כשלב ראשון בראיון, המועמד יצטרך לספר על עצמו, איפה למד, מה עבד, מצב משפחתי, בין לבין יתבקש המועמד לענות על שאלות שונות, כגון, מה בדיוק עשה בעבודות הקודמות, איך היו היחסים שלו עם העובדים והאנשים הממונים עליו, ממתי התחיל להתעניין בתחום, ועד אפילו מה הם התחביבים שלו.

בשלב השלישי, מתבצע תיאום ציפיות הן על השכר, הן על התנאים הסוציאליים, אש"ל וכדומה, והן על שעות העבודה. לא אחת מראיינים שמבקשים לדחות באלגנטיות את המועמדים שמולם, כלל לא מגיעים איתם לחלק זה של הראיון.

איך מתכוננים לראיון עבודה

הכנה לראיון עבודה, כפי שאמרנו, הן במסגרת של חברות השמה והן במסגרת רגילה, לא חייבת להתבצע דרך מכונים שונים אלא גם בעבודה אישית בבית

הנה כמה עצות כיצד להתכונן לראיון עבודה:

לפני הראיון:

סימולציה- תערכו סימולציה עם חבר. אל תתביישו מזה. נשמע אולי מוזר, אך אם תבואו מאומנים לראיון, במיוחד אם מדובר בראיון גדול וחשוב, אתם תגלו לא מעט על השיטה ועל עצמכם, בזמן הסימולציה.

מוקשים – תעברו על מוקשים שיכולים לצוץ בראיון, למשל, למה אין לכם המלצות? תציגו את הסיטואציה במצב ענייני, אל תילחצו, למה אתם מתאימים לתפקיד? אל תתלהבו מדי, ספרו על הניסיון ועל התכונות שהופכות אתכם למתאימות, איך אתם רוצים לעבוד בעבודה בת"א אם אתם גרים בפתח תקווה? ובכן תוכיחו שאין לכם בעיה להתנייד.

תחשבו על כל המוקשים האפשריים ותבחנו כיצד אתם חולפים על פניהם.
 
ביום הראיון:

אל תבואו בלחץ – תלכו לישון מוקדם לילה קודם, תקומו בשעה סבירה, תאכלו ארוחת בוקר בנחת. אם ידוע לכם שאתם לא אנשים שקמים טוב, תנסו לקבוע מראש את הראיון בשעת צהריים. אם תבואו בלחץ, ככה הראיון ייראה.

תחשבו חיובי – זה אולי נשמע כמו ניו אייג', אך זה עובד. מי שחושב שלילי לא מצליח, מי שחושב חיובי, עוד יגלה שהוא מצליח.

איך עוברים ראיון בהצלחה

נוכחות – תהיו מסודרים, שבו זקוף, תביטו בעיניי המראיין, זה ראיון עבודה , לא משפט. 

תדברו לעניין – אל תבקרו, אל תשמיצו, אל תהיו שחצנים, אל תתנצלו,  אל תסטו מהנושא, תהיו חייכנים וחברותיים אך לא חבר'מנים, תגרמו לו להרגיש שאתם המועמד הטוב ביותר שהוא ימצא, גם בלי שתגידו לו את זה בפנים.

שאלות – תשאלו שאלות, אם תשאלו (ולעיתים אף תציגו אופציות לתשובות), זה ייראה שאיכפת לכם ושאתם מגדילים ראש.

אל תשקרו – גם אם נהוג להגזים קצת, כל שקר יתגלה ואם הוא יתגלה זה יפגע בכם, לפני שתקבלו את העבודה או אחריה.


לסיכום, ראיון עבודה הוא אומנם דבר מכריע ומשפיע, אך הוא לא משפט, הכנה לראיון עבודה יכולה לסדר לכם אותה, אך גם אם נכשלתם בראיון אחד, זה לא אומר כלום על הראיון הבא, ואל תשכחו, מראיון לראיון, כוחכם עולה.


עוד באותו נושא

לימודי משאבי אנוש – המדריך המקיף ללימודים מרתקים

לימודי משאבי אנוש – המדריך המקיף ללימודים מרתקים

לימודי משאבי אנוש הינם מרתקים ומכשירים את הסטודנטים להיות מנהלים מצויינים אשר יפיקו את המירב מהעובדים ומהעסק לשגשוג מירבילימודי משאבי אנוש...

השמת בכירים – מתחילים לעבוד מלמעלה

השמת בכירים – מתחילים לעבוד מלמעלה

מסיימים עבודה במשרה בכירה אבל לא רוצים לחזור למלצר, או אולי הניסיון שלכם מתאים לניהול ולתפקיד בכיר. איך מתברגים למקומות הללו? באמצעות השמת...

חברות כח אדם – הפסיכולוגיה שמאחורי

חברות כח אדם – הפסיכולוגיה שמאחורי

בעידן הקפיטליסטי של ימינו, חיפוש עבודה הוא לא רק עניין מקצועי אלא עניין פסיכולוגי, כיצד פסיכולוגיה וחיפוש עבודה מתחברים בסרט company menשעלה...

גיוס כח אדם לעסקים קטנים

גיוס כח אדם לעסקים קטנים

בזמן שעולם משאבי האנוש התפתח בשני העשורים האחרונים עם דוקטרינות ותיאוריות שונות בכל הקשור לניהול משאבי אנוש, הרי שאחד הענפים שהתפתחו מתוך...

לוחות דרושים - לחפש עבודה סביב השעון

לוחות דרושים - לחפש עבודה סביב השעון

בזמן ששוק העבודה רותח מתחרות על מקומות עבודה, לוחות דרושים שונים מאפשרים לנו להתמקם בעמדות הנכונות למצוא את מקום העבודה הבא שלנו בעבר...

string(27) "categoryחברות השמה"